Toervaren

TOERVAREN


Wat kan ik hier van verwachten? En hoe begin ik daar aan?


Toervaren kan je vergelijken met een zondagstochtje met de lokale wielertoeristen. Je bent nergens toe verplicht. Je kajakt op eigen tempo de uitgestippelde route, of een deel ervan. Vaak zijn er langsheen de tocht verscheidene rust mogelijkheden, zij het cafés of een bankje.

Dit is altijd in groep, welke wel kan uitlopen tot meer dan 100 kajakkers.

Onze club heeft meerdere toerboten en peddels ter beschikking. We zijn ook op bijna elke toertocht doorheen Vlaanderens schoon te vinden.

WIL JE MEER INFORMATIE?


Wees niet bang en spring eens binnen. Heb je geen tijd, geen nood. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

BOOTTYPE


Een toer kajak is een zeer stabiele kajak die gebruikt wordt voor recreatieve tochten op niet tot traag stromend water. Ze zijn relatief breed en zijn vaak voorzien van voldoende bagageruimte. Het gewicht is afhankelijk van de grootte en de gebruikte materialen. Op zich kan je elk boot type gebruiken. Gaande van een wedstrijd kajak tot een kano.

De "toer" kajak. Een comfortabel en stabiel schip. Voorzien van opbergluiken voor extra kleding, lunch en een eventuele EHBO set. Dit model kan uitgerust zijn met een roer.

De "C10", ofwel tienpersoons kano, is een serieuze knaap. Met deze boot voel je je zeker niet alleen. Zeker de moeite waard!

De "K1", ontworpen voor het snellere werk. Vooral gebruikt op wedstrijden. Maar leent zich ook perfect voor recreatieve tochten.