Wedstrijden

WIL JE MEER INFORMATIE?


Wees niet bang en spring eens binnen. Heb je geen tijd, geen nood. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

WEDSTRIJDEN


Kan ik zomaar deelnemen aan wedstrijden? Wat heb ik hier voor nodig?


Voordat je kan deelnemen aan wedstrijden moet je een "wedstrijd vergunning" indienen. Deze medische fiche dient ingevuld te worden na controle van uw huisarts. De ingevulde fiche breng je dan op de club binnen. Onderaan deze pagina kan u deze fiche terug vinden.


Wedstrijden worden ingedeeld naargelang de afstand en het soort water waarop ze gehouden worden. Voornamelijk gaat het over vlak water wedstrijden. Maar er zijn ook afdalingswedstrijden op snel stromend water. Naast het soort water is er ook nog de afstand. Er is de korte en lange baan, een sprint race. En er is de marathon, een lange afstands race.


De korte baan is ingedeeld in 200m, 500m en 1000m. De lange baan telt 5.000m en 10.000m. De marathon afstand ligt bij de vrouwen op een minimum van 15 km en bij de mannen op 20 km. Een maximum afstand is er niet, waardoor er wedstrijden zijn van 100 km en meer, eventueel verspreid over meerdere dagen en/of trajecten. Jan Laenen is een vaste waarde inzake endurance, ofwel lange afstands marathons. Voor straffe verhalen en meer info kan je altijd bij hem terecht.

BOOTTYPE


Hier zijn meerdere boot types voorhanden, afhankelijk van het soort wedstrijd. Gaande van een K1, een eenpersoons wedstrijd kajak, tot een K4, een vierpersoons wedstrijd kajak. De wedstrijden worden voornamelijk op vlakwater gehouden. Maar er zijn ook wedstrijden op snel stromend water, ofwel afdalingswedstrijden, gevaren in een R1. Een boot specifiek voor dit soort wedstrijden.

De "K1" is een eenpersoons wedstrijd kajak. Gebruikt voor allerhande wedstrijden. De boot heeft een maximum lengte van 5m20 en een minimum gewicht van 8kg bij marathons en 12kg bij andere wedstrijden.

De "K2" is een tweepersoons wedstrijd kajak. Gebruikt voor allerhande wedstrijden. De boot heeft een maximum lengte van 6m50 en een minimum gewicht van 12kg bij marathons en 18kg bij andere wedstrijden.

De "K4" is een vierpersoons wedstrijd kajak. Gebruikt voor allerhande wedstrijden. De boot heeft een maximum lengte van 11m en een minimum gewicht van 30kg bij marathons alsook bij andere wedstrijden.